Benodigdheden

190 gram rijstmeel (Allergento)

50 gram Schär Brötmix

65 gram maisgries

15 gram maïzena/maiszetmeel

15 gram suiker

10 gram gedroogde gist

1 theelepel zout

8 gram bakpoeder

320 gram lauwwarm water + 385 gram lauwwarm water

1 eetlepel witte azijn

Bereidingswijze

  1. Meng in een mengkom alle meelsoorten door elkaar samen met de gist, suiker en het zout.
  2. Voeg 320 gram lauwwarm water toe en roer met garde tot een dik beslag. Voeg dan de overige 385 gram water toe en roer tot een vloeibaar beslag.
  3. Roer de azijn en het bakpoeder erdoor en roer nog even goed door. Laat afgedekt rusten voor 10 minuten.
  4. Gebruik bij voorkeur kleine koekenpannetjes die je licht insmeert met wat zonnebloemolie. Giet een soeplepel beslag in het pannetje en draai een beetje rond zodat je een mooie cirkel krijgt.
  5. Je zult zien dat er luchtbelletjes verschijnen. Wanneer de onderkant goudbruin is geworden draai je de pancake om. Laat ook die kant mooi goudbruin worden.
  6. Werk het beslag verder af.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten